ÉTLAP

Étlapunkat a szezonális alapanyagok megjelenéséhez igazítva, évente több alkalommal is megújítjuk.
Ételeink mindenkor frissen készülnek, és a harmónia jegyében lettek megalkotva.
Kérdéseikkel forduljanak bizalommal felszolgálóinkhoz, akik örömmel állnak rendelkezésükre.

 

LEVESEK
 
VAJTÖK VELOUTÉ, SZT.JAKAB KAGYLÓ, TÖKMAG, CITROMFŰ 2 480
VAJHAL VELOUTE, KIRÁLYRÁK, MANGÓ, CURRY 2 580
ELŐÉTELEK
 
ANTIPASTI (SZALÁMI, PROSCIUTTO, BUFALA MOZZARELLA, SZÁRÍTOTT PARADICSOM, BÉBI RÓMAI) 3 480
KIRÁLYRÁK, UBORKA, ZÖLDBORSÓ, CITROMFŰ 3 680 
VÖRÖS MÁRNA, SÁRGADINNYE, TINTAHAL CHIPS, MENTA 3 780
KACSAMÁJ, BRIÓS, MÁLNA, THAI BAZSALIKOM 3 880 
FŐÉTELEK
 
TANYASI BŐRÖS CSIRKEMELL, CSICSERIBORSÓ, CITROMFŰ 4 580
MALACKARAJ, GOMBA, ZELLER, PETREZSELYEM 4 780
KACSAMÁJ, RISOTTO, KÁPIA, MAJORÁNNA 4 880
NYELVHAL, KIRÁLYRÁK, KARFIOL, SZARVASGOMBA 5 280
KACSAMELL, ŐSZIBARACK, ÉDESKÖMÉNY, VANÍLIA 5 380
POLIP, TINTAHALAS TAGLIATELLE, HOMÁR BISQUE, CITROMFŰ 5 580
VÖRÖS TONHAL, MANGÓ, KÓKUSZ, CHILI 5 680
BÁRÁNY, FÜRJTOJÁS, TARHONYA, PORTÓI, PETREZSELYEM 5 980
RIB-EYE, BURGONYA, BÉBI RÓMAI, GYÖNGYHAGYMA, DIJONI MUSTÁR 6 680
DESSZERTEK
 
FEHÉR CSOKOLÁDÉ PANNA COTTA, AMARÉNA MEGGY, THAI BAZSALIKOM 2 580
SORBET VÁLOGATÁS 2 680
MÁLNA MOUSSE, ZÖLDTEA SORBET, CITROMFŰ 2 780

 

 

BORLAP 

Borainkat kíváló hazai pincészetek kínálatából nagy gonddal válogattuk össze, séfjeink közreműködésével.
Forduljon bizalommal felszolgálóinkhoz, ha tanácsra van szüksége az ételeihez legjobban illő borok kiválasztásában!

 

HABZÓ BOROK / PEZSGŐK
   palack  1dl
SAUSKA GYÖNGYÖZÕBOR ROSÉ VILLÁNY, 2013 4 500 1 250
KREINBACHER EXTRA DRY SOMLÓ, 2014 6 900 1 580
BORTOLOMIOL FRIZZANTE SPAGO PROSECCO 4 900 1 350
BILLECART-SALMON BRUT RESERVE CHAMPAGNE 19 500 -
VEUVE CLIQUOT LA GRANDE DAME CHAMPAGNE, 2004 49 000 -
FEHÉR BOROK
     
LÉGLI BLANC CUVÉE DÉL-BALATON, 2014 3 500 750
SAUSKA FURMINT  TOKAJ, 2013/14 3 900 -
KÁLI KÖVEK SAUVIGNON BLANC KÖVESKÁL, 2014 4 200 950
BÉLA ÉS BANDI PINOT GRIS BALATONSZÕLÕS, 2014 4 600 950
BENEDEK EPRESKERT CHARDONNAY MÁTRA, 2013 5 500 1 030
SABAR “MÓROCZ” RIZLING BADACSONY, 2013 6 300 1 260
LÉGLI GESZTENYÉS RAJNAI RIZLING DÉL-BALATON, 2013 7 200 1 450
KREINBACHER HÁRSLEVELÛ SELECTION SOMLÓ, 2012 6 800 -
PANNONHALMI APÁTSÁG HEMINA PANNONHALMA, 2014 7 200 -
VILLA TOLNAY CHARDONNAY CSOBÁNC, 2013 8 200 1600
DEMETER ZOLTÁN BIRTOKBOR FURMINT TOKAJ, 2013 8 900 -
ST. ANDREA ÖRÖKKÉ CUVÉE EGER, 2013 10 800 -
ROZÉK
     
KISS GÁBOR 14’ ROSÉ VILLÁNY, 2014 4 000 920
SAUSKA ROSÉ VILLÁNY, 2014 4 200 950
VÖRÖS BOROK
     
FIGULA 3 CUVÉE BALATONFÜRED, 2012 5 200 -
SEBESTYÉN CSABA KADARKA SZEKSZÁRD, 2013 5 600 -
HEIMANN MERLOT SZEKSZÁRD, 2013 5 700 1290
SAUSKA CUVÉE 13 VILLÁNY, 2013 5 900 1 350
BENEDEK PINOT NOIR MÁTRA, 2013 6 300 1 300
MERFELSZ KADARKA SZEKSZÁRD, 2013 7 200 1 460
RÁCZ MIKLÓS CABERNET FRANC DIÓSVISZLÓ, 2012 7 600 1 450
KISS GÁBOR CABERNET SAUVIGNON VILLÁNY, 2013 7 900 -
KONYÁRI KÉKFRANKOS DÉL-BALATON, 2013 9 900 -
ETYEKI KÚRIA PINOT NOIR ETYEK, 2012/13 9 900 -
ST ANDREA HANGÁCS BIKAVÉR EGER, 2011 12 900 -
2HA TABUNELLO SANGIOVESE GROSSO SZ.GYÖRGY HEGY, 2012 16 800 -
HEIMANN BARBÁR SZEKSZÁRD, 2011 17 900 -
SAUSKA 7 SIKLÓS CUVÉE VILLÁNY, 2012 18 800 -
2HA COURAGE CUVÉE SZ.GYÖRGY HEGY, 2012 38 800 -
DESSZERT BOROK
     
GIZELLA LÁTOMÁS CUVÉE TOKAJ, 2014 6 500 -
OREMUS 3 PUTTONYOS ASZÚ TOKAJ, 2009 9 900 -
FANNI KERTJE 5 PUTTONYOS ASZÚ TOKAJ, 2001 17000 2500
KIKELET 6 PUTTONYOS ASZÚ TOKAJ, 2010 24 000 -
KÜLFÖLDI BOROK
     
MATUA SAUVIGNON BLANC ÚJ ZÉLAND, 2014 7 900 1 900
WILLIAM FEVRE CHABLIS BURGUNDIA, FR, 2013 9 900 -
KAIKEN MALBEC RESERVE ARGENTÍNA, 2012 6 900 -

 

 

BISTROT LUNCH 

Napi ebédmenü hétköznapokon 12:00 és 14:00 között

3 fogás ára: 2780Ft

 

HÉTFŐ Borjú rilette, kovászolt zöldbab
Tagliatelle, pesto, aszalt paradicsom, fenyőmag
Gesztenyepite, amaréna meggy
KEDD Karalábé velouté, körte chips
Marinált makréla, bébi római, narancsbors
Étcsokoládés crème brûlée, tonkabab
SZERDA Buggyantott tojás, krumpli, szarvasgomba
Sertés pofa, édesburgonya, ánizskapor
Sütőtök tarte, gyömbér
CSÜTÖRTÖK Tonhal tatár, grapefruit, házi majonéz
Sütőtökös gnocchi, kecskesajt, tökmagolaj
Grízgombóc, dió, narancs
PÉNTEK Kagylóleves, újhagyma, sáfrány
Vajhal, fekete spagetti, bébi paraj
Churros, szilva, fahéj

 

 

 Felhívjuk kedves figyelmüket, hogy konyhánk minden nap, 16-18 óra között szünetet tart. Ezen periódus alatt, ételrendeléseknek sajnos nem tudunk eleget tenni, csak italokat áll módunkban felszolgálni. A konyhát este 22.30-kor zárjuk, így kérjük számoljanak azzal, hogy rendeléseket legkésőbb 22.15-ig tudunk felvenni. Megértésüket köszönjük!

Feltüntetett áraink után 12% szervízdíjat számítunk fel. 

 

 

 

 

INFO:

  • ÜZLETVEZETŐ: CZENKI TIBOR

ELÉRHETŐSÉGEINK:

  • INFO@MONKS.HU
  • +36 30 789 47 18
  • WWW.MONKS.HU
  • 1052 BUDAPEST, PIARISTA KÖZ 1.

NYITVA TARTÁS:

  • HÉTFŐ-VASÁRNAP: 11-23 ÓRÁIG
  • KONYHA ZÁRÁS: 22.30-KOR

LIKE US ON FACEBOOK